<<< wstecz .::.

Sukces monieckiej Mleczarni

Ser topiony kremowy, wyrób Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej, został nagrodzony prestiżowym certyfikatem „Doceń polskie”. Spółdzielnię z Moniek wyróżniono podczas V audytu certyfikacyjnego, który odbył się 16 maja w Krakowie.

Przyznanie certyfikatu Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” serowi produkowanemu w Mońkach to najlepsza rekomendacja dla tego produktu. Pięcioosobowa Loża Ekspertów, która decyduje o przyznaniu wyróżnienia, doceniła smak i wygląd sera topionego oraz jego walory odżywcze. Wyrób zyskał dodatkowo miano TOP PRODUKTU, co oznacza, że otrzymał od Loży maksymalną liczbę punktów.

O randze wyróżnienia zdobytego przez MSM najlepiej świadczy fakt, iż honorowy patronat nad programem „Doceń polskie” sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Marek Sawicki.

Godło „Doceń polskie”, przyznane na podstawie obiektywnych ocen ekspertów, to cenna wskazówka dla konsumentów. Kupując wyrób oznaczony logotypem programu mamy pewność, że produkt został pozytywnie oceniony i jest wart uwagi. Ponadto, znak „Doceń polskie” jednoznacznie akcentuje pochodzenie wyrobu.

Dla producentów zdobycie certyfikatu to niewątpliwie powód do dumy i prestiż. To także dowód na to, że firma dba o jakość swoich wyrobów i nie obawia się ocen ekspertów. Sukces odniesiony podczas certyfikacji to ważny krok w rozwoju firmy. Pozytywny wynik audytu daje spółdzielni z Moniek możliwość szerokiej promocji swojego produktu. Dzięki temu rekomendowany jest nie tylko sam produkt, ale i region z którego pochodzi producent.

Szczegółowe informacje dotyczące programu zawarte są na stronie internetowej
http://docenpolskie.pl.